Luxuspalota a szénapajtában!

Pénzcentrum2009. április 21. 13:00

Lebukott egy brit házaspár, akik félmillió fontos, vagyis csaknem 170 milliós palotát rendeztek be egy pajtában.

A pár egy mezőgazdasági épület építésére kapott engedélyt. A pajta kívülről nem is tűnik másnak, mint ami a papírokon állt, nehéz is elképzelni, hogy egy oldalsó ablakok nélküli, traktorokkal és kapálógépekkel körbevett házban lakhatna bárki is. Pedig a pajtaajtó egy kétszintes lakást rejtett, három hálószobával, nappalival, dolgozószobával, sőt még tornaterem is megtalálható volt a házban.

A család azt a jogi kiskaput szerette volna kihasználni, mely szerint négy évi bentlakás után senkit nem lehet kilakoltatni az otthonából, még akkor sem, ha annak nincsenek rendben a papírjai, vagy - mint jelen esetben - nem volt rá építési engedély. Bár a család 2003 óta lakik az otthonában, a jogi hervehurca is évek óta tart, így hiába hivatkoztak a négy éves szabályra, a bíróság mostani döntése csalásnak minősítette az eljárásukat.


A döntés indoklása szerint a család mindvégig úgy tervezte, hogy az épületben laknak majd, ám a költségek és az engedélyek miatt soha nem engedhették volna meg maguknak, hogy a legális úton ilyen házat építsenek a telkükre.

Címkék: