60 milliót bukott a Dawson és a haverok sztárja!

Pénzcentrum2009. április 19. 08:00

A tengerentúli lakásárak csökkenése következtében csak 275 ezer dollárral (60 millió forinttal) olcsóbban tudott túladni házán a Dawson és a haverok című sorozatból hazánkban is ismert hollywoodi színésznő, mint amennyiért vásárolta.

A 29 éves Elizabeth Philpps (a filmben Audrey Liddell szerepét játszotta, Kéry Kitti szinkronizálta) mindössze 1,075 millió dollárt (236 millió forintot) kapott azért a 200 négyzetméter alapterületű mediterrán stílusban épült Los Angeles-i házért, melyért 2005-ben még 1,35 millió dollárt (mai árfolyamon 296 millió forintot) fizetett.

A hírek szerint a jó üzletet csinált vevő is a hírességek közé tartozik, de személyét egyelőre nem fedték fel. A színésznő és férje a közelben rendelkezik egy nagyobb ingatlannal, miután tavaly új jövevénnyel gyarapodott a család (Elizabeth tavaly augusztusban adott életet első gyermekének) a színésznő háza feleslegessé vált.

A négyszobás ház egyébként még 1923-ban épült, a hozzá tartozó egyébként trópusi növényekkel tarkított 325 négyzetméteres telekrész viszonylag kicsinek, az eddigi hírességek közül talán a legkisebbnek mondható.
A nappaliban kandalló és keményfa burkolat, a konyhában rozsdamentes acél kiegészítők, a fürdőszobában szauna gondoskodik a mindenkori lakók kényelméről.

A házat korszerű biztonsági rendszer védi, a szobákból nyíló teraszokról pedig a városra és a hegyekre egyaránt néző panoráma tárul elénk. Az ingatlan eladása körülbelül fél évet vett igénybe, az 1,425 millió dolláros irányárból fokozatosan engedni volt kénytelen a színésznő, míg végül - ha veszteséggel is de - sikerült túladni rajta. (a képek forrása: Bergproperies)

Címkék: