Nem csak a Fradi-pályát forgatnák el az angolok: bevásárlóközpont a stadion mellett!

Pénzcentrum2009. március 25. 18:00

A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt elhalasztották a 600 millió fontos költségvetéssel készülő szemkápráztató portsmouthi futballstadion megvalósítását, helyette a régi stadiont újítják fel úgy, hogy a pálya 90 fokos elforgatásával nyert területen egy új bevásárlóközpont épül.


Éveket csúszik a tengerparti futballszenély megvalósítása (Forrás: propertywire.com)

A 45 ezer férőhelyes csodakatlan, a hozzá tartozó 750 lakásos ingatlanfejlesztés, valamint kereskedelmi központ felépítését eredetileg 2011-re tűzték ki, de a dolgok jelenlegi állása szerint éveket csúszhat a projekt.

A tervezők szerint a beruházás a világ egyik legimpozánsabb futballszentélyéből a válság egyik legnagyobb áldozatává vált.

A terveket nem csak az átadási határidő tekintetében módosítják, hanem az átdolgozás során figyelembe veszik Anglia 2018-as labdarúgó világbajnokságra történő nevezését is. A fekvését tekintve verhetetlen építmény a tengerparti város történelmi kikötőjének helyén fekszik majd.

A Portsmouth FC tulajdonosai a jelenlegi stadion (a képen látható Fratton park) felújítását helyezték előtérbe, a tervek szerint a 2011-12-es szezonra 30 ezer főre bővítik annak befogadóképességét. A 22 millió fontos felújítás keretében 90 fokkal elforgatják a játékteret, a páholyokat ennek megfelelően bővítik, illetve újjáépítik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az így nyert területet hasznosítják, bevásárlóközpontot, jegyirodát, sportrelikvia üzletet és irodákat alakítanak ki rajta. A munkálatok leghamarabb novemberben kezdődnek, a költségek 70 %-át a bevásárlóközpont alatti terület értékesítéséből, a fennmaradó részt bankhitelből fedezik. A klub elnöke elmondta, hogy a felújítás nem jelenti azt, hogy lemondtak volna az új stadion felépítéséről csak addig is korszerűsítik a létesítményeiket.

Címkék: