Bemutatták Kína legmagasabb épületének terveit - képekkel!

Pénzcentrum2009. március 19. 11:00

A napokban leplezték le Kína legmagasabb épültének, a 632 méter magas Shanghai Tower terveit. A fejlesztők szerint az új felhőkarcoló mellett eltörpül majd a szomszédos 421 méter magas Jin Mao Tower és a 492 méteres Shanghai World Financial Center.

A felhőkarcoló a város pénzügyi és kereskedelmi központjában helyezkedik majd el, megépítésével összeáll az eredetileg tervezett hármas épületegyüttes Sanghajban. A tervező Gensler és a fejlesztő Shanghai Tower Construction & Development Company képviselői elmondták, hogy a tereprendezés már tavaly elkezdődött, a befejezési határidőt pedig 2014-ben jelölték meg.

A 128 emeletes, többfunkciós épület otthont ad majd egy kulturális intézetnek, de hotel és irodaközpont is lesz egyben. A földszint alatt háromszintes mélygarázst alakítanak ki, egy üzletsoron keresztül pedig eljuthatunk a sanghaji metróhálózat állomásához.

Qingwei Kong, a fejlesztő cég elnöke elmondta: "Ez a toronyház méltó jelképe lesz olyan nemzetnek, amely korlátlan lehetőségekkel rendelkezik. A felhőkarcoló tükrözi az ország gazdasági sikereit és cégünk elhivatottságát, hogy megmutassuk a világnak az építészetben rejlő lehetőségek maximális kihasználását!"

Címkék: