U2- torony: talán sohasem épül fel

Pénzcentrum2009. március 15. 10:00

Úgy tűnik, a U2 zenekar az építőipar válságának legújabb áldozata: lehet, hogy sohasem épül fel a legmagasabb ír épületnek tervezett torony, amiben a banda tagjainak is komoly érdekeltsége volt.  

A tervek szerint a U2- torony lett volna Írország legmagasabb épülete, a luxus apartmanok mellett helyet kapott volna a tetején a zenekar stúdiója is.

Bono, a zenekar énekese -és a projekt egyik ötletgazdája- is beletörődött abba, hogy talán sohasem készül el a torony, ami komolyan fellendíthette volna Dublin egyik lepusztult külvárosának életét.

A 200 millió eurós, 120 méter magas tornyot a világszerte ismert brit építész, Norman Foster tervezte, és az együttes tagjai az építésbe is beszálltak: a U2 gitárosa, The Edge, és a dobosuk, Larry Mullen is érdekeltek lettek volna a toronyban, miután tulajdonosok abban a cégben, ami a kivitelezési pályázatot megnyerte. A szerződést a halasztás után elvetették.


Írországot néhány éve még az új ingatlaneldorádónak tartották, azonban a gazdasági válság hatására rendkívüli mértékben visszaestek a beruházások, leálltak az építkezések. A legutóbbi adatok szerint az ír ingatlanok több mint 20 százaléka üresen áll, szakértők szerint az ország gazdasági teljesítménye 2009-ben akár 7 százalékkal is visszaeshet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Így, a nemzetközi gazdasági világválság miatt úgy tűnik, hogy még a világ egyik leghíresebb zenekarának sem sikerül előteremtenie a szükséges forrásokat egy olyan hatalmas beruházáshoz, mint a U2-torony.

Címkék: