Ingyen telekkel marasztalják a fiatalokat

Pénzcentrum2009. január 23. 16:00

Számos vidéki önkormányzat, így Makó is ingyen telkekkel próbálja a városban tartani a fiatalokat. Szakemberek szerint évente több mint 200 ezer magyar költözik el végleg az ország egy másik pontjára.

Hódmezővásárhely és Mártély is meghirdette már kedvezményes telekprogramját, Makón pedig évről évre megismétlik az akciót. Az ingyen adott telkekkel a települések megpróbálják ott-tartani a fiatalokat.

Nagy Lajos, a makói önkormányzat tulajdonosi bizottságának elnöke azt ígéri, hogy a városban munkahelyek is lesznek az új ipari parkban.

Az intézkedésre szükség is lehet, egy megkérdezett szakértő szerint ugyanis különféle okokból évente valamivel több mint 200 ezer magyar költözik el végleg az ország egy másik pontjára; jellemzően keletről nyugatra és a kistelepülésekről a nagyvárosokba, majd később azok agglomerációjába - mondta Dövényi Zoltán pécsi professzor, a Magyar Tudományos Akadémia Földrajztudományi Kutatóintézetének tudományos igazgató-helyettese.

Az ingyen telkekre a települések általában olyan párok jelentkezését várják, akik 40 éven aluliak, gyermeket várnak, vagy nevelnek, és van két millió forint megtakarításuk az építkezésre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás: InfoRádió

Vissza a főoldalra!

Címkék: