Csúcson! A sebek nyalogatása helyett előzött a nevető harmadik!

Pénzcentrum2009. január 22. 11:00

Az Egyesült Államok fővárosa az elmúlt években csendesen megbújt a világ legkedveltebb befektetési célpontjainak számító London és New York árnyékában. 2009-re azonban fordult a kocka, amíg a fő riválisok a sebeik nyalogatásával voltak elfoglalva, Washington átvette a vezetést!

A dollár milliárdokban mérhető kormányzati beruházások és támogatások híre mágnesként vonzotta az amerikai fővárosba a befektetőket. A kereskedelmi és lakóingatlanok piacán egyaránt kedvező üzleti lehetőségeket kínáló torta egy-egy szeletéért tömegével érkeztek a jelentkezők. Az új programok alapján az irodaépületek mellett az azokban dolgozók lakhatását is meg kell oldani.

Az amerikai főváros ezzel az intézkedéssel a világ elsőszámú befektetési célpontjává nőtte ki magát. Bár az óriási pénzügyi zavarokkal küzdő, korábban slágerpiacoknak számító vetélytársakat maga mögé utasította Washington, azért még mindig London és New York található a dobogó két másik fokán.

Világszerte a hosszú távú stabilitás a fő cél, a gazdaságilag fejlett országok óriási erőfeszítéseket tesznek ennek elérése érdekében. A befektetők a hitelválság alatti árzuhanás miatt a fejlődő piacok felé fordultak, csak a gondok átgyűrűzését követően szembesültek ezek sérülékenységével.

Kína az évtized leggyengébb évét zárta decemberben, a fejlődő országokkal kapcsolatos félelmek felerősödtek. A befektetők olyan piacokat keresnek, ahol a nehéz idők ellenére is valós megtérüléssel számolhatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az amerikai nagyvárosok ellepték a tizes listát, Los Angeles a 19., San Fransisco a 24., Houston a 31. volt az egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor lekerült a listáról az ausztrál Sydney és Hongkong is.

Címkék: