Gyorshír Dubaiból! Leállították a világ legmagasabb felhőkarcolójának építését!

Pénzcentrum2009. január 17. 10:00

A nagyratörő fejlesztéseiről elhíresült Nakheel ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy legalább egy évre felfüggesztik a világ legmagasabbra tervezett felhőkarcolójának az építési munkálatait. A döntés váratlanul érte az ezer méteres magasságával minden korábbi építményt magasan felülmúló építményen dolgozókat, alig három hónappal az első kapavágást követően.

A Nakheel rövid közleményében az áll, hogy a megváltozott nemzetközi gazdasági körülményekre tekintettel át kell gondolniuk a rövid távú üzleti terveiket. A keresleti viszonyok hirtelen változása az alapozási munkálatoknál tartó fejlesztés leállítására kényszerítik a vállalatot.

A statisztikák szerint az Emirátusokban 8 %-kal csökkentek az ingatlanárak az utolsó negyedévben, amire évek óta példátlan eset. Az egyik neves hitelminősítő cég arra hívta fel a vállalat képviselőinek figyelmét, hogy a kedvezőtlen globális hatások Dubai bankrendszerét is elérték. A finanszírozási gondokat csak tetézi, hogy a világpiaci árak csökkenése miatt apadtak az ország olajbevételei is.

A bejelentés egyértelműen bizonyítja, hogy a korábban sérthetetlennek hitt, gyorsan fejlődő várost is megsebezte a válság. A nagyratörő tervek egyikének megvalósítása ezzel minimum egy évet csúszik.

Vissza a főoldalra!

Címkék: