Egyre tragikusabb állapotban a magyar iskolák: borzasztó kevés pénz jut renoválásokra

Pénzcentrum2023. augusztus 14. 13:35

Jelentősen túlköltekezik a kormány a sporthoz kapcsolódó beruházásoknál, iskolákra viszont alig valamennyi felújítási forrás jut.

109 milliárddal túlköltekezett a kormány a sportberuházásoknál, mikozben az építésekért felelős minisztérium több tucatnyi iskolafelújítást húzott le a beruházási listákról - szúrta ki a Népszava. A lap megjegyzi azt is, hogy mindez annak ellenére történt, hogy korábban már építési stopot jelentett be a kormány.

A beruházások között szerepel például a fővárosi atlétikai stadion építése is, amelyet a világbajnokságra húztak fel. Mivel a projekt megtérülése felvet több kérdést is, eleve úgy építették, hogy a sportverseny után azt vissza fogják bontani. De építik tovább a Budapesti Honvéd Sportegyesület öltözőit, egy kajak-kenu akadémiát és a kézilabda-csarnokokat is.

A kormánynak az Országgyűlés korábban 580 milliárd forint keretösszeget engedélyezett építkezésre, ám saját hatáskörben ezt kibővítették 109 milliárddal. Közben viszont több tucat iskola felújítása nem folytatódhat.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Habár még bőven tombol a nyári szünet, aki iskolás korú gyereket nevel, az egészen biztosan elkezdett már legalább fejben készülni a következő tanévre. Két nagy kérdése lebeg most a szülők előtt: lesz-e tanár, aki tanítani fogja a gyerekeket, illetve a még továbbra is magas inflációs környezetben vajon mennyivel kell többet fizetni idén a tanszerekért?

Címkék:
kormány, építőipar, beruházás, építkezés, sport, költségvetés, gazdaság, minisztérium, építés, beruházások, élsport, nagyberuházások, stadionok,