Folytatódik a tanárok sztrájkja: megszólalt Kövér László is

Pénzcentrum2022. október 4. 12:32

Tovább folytatódik a pedagógusok sztrájkra, legutóbb a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárait bocsátották el. Megszólalt Kövér László is, aki nem vitatja, hogy keveset keresnek a tanárok.

Kövér László a pedagógusok helyzetéről azt mondta, béremelésre szükség van, jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos. Hozzátette: mivel a gyermekeink jövője múlik az oktatási rendszeren, hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.

Más kérdés, hogy a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze, hiszen a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket

– tette hozzá. A házelnök szerint ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem fog tudni segíteni és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani a gyerekeink rovására.

Mindeközben a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárát bocsátották el polgári engedetlenség miatt. Az igazgató, Fazekas Csaba kiemelte, a rendkívüli felmondás indoka az volt, hogy a tanárok a figyelmeztetés ellenére részt vettek a polgári engedetlenségben, korlátozták a tanulók tankötelezettségének a teljesítését azzal, hogy nem vették fel egy-egy nap a munkát. Az igazgató szerint az elmúlt időszak munkabeszüntetései kétségbeesett segélykiáltások, hogy jelezzék az oktatás helyzete válságos.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Radikális fellépésük okainak a tisztázása, a deklarációkban megfogalmazott problémák megvitatása és kezelése helyett büntetés következett. Ezt a pedagógiai hibát a 21. század iskoláiban már nem szokás elkövetni, és ez akkor sem mentség a döntéshozókra nézve, ha közöttük esetleg nem volnának pedagógus végzettségűek

- írta Facebook bejegyzésében az igazgató.

Címkék:
kormány, sztrájk, oktatás, pedagógus, pedagógushiány, pedagógusok, pedagógussztrájk,