Tiszta vizet öntöttek a pohárba: tényleg jön a digitális oktatás ősszel a magyar iskolákban?

Pénzcentrum2022. augusztus 22. 09:32

Nincs napirenden a digitáis oktatás elrendelése - közölte a Belügyminisztérium. A tárca azt is közölte, még nem végeztek annak felmérésével, hogy melyik iskola tudna átállni fatüzelésre.

Magyarországnak is fel kell készülnie a kritikus gázválságra, ezért rendeltük el annak a felmérését, hogy egyes iskolák fűtését gázválság esetén át lehet-e állítani fatüzelésre. A felmérés még folyamatban van – írta a Belügyminisztérium a hvg.hu-nak. Az esetlegesen elrendelt digitális oktatás kapcsán kiderült, hogy azt a köznevelésért felelős miniszter, Pintér Sándor rendelhetné el, de „ilyen döntés nem született, annak előkészítése nincs napirenden”.

A portál ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy ez a lehetőség sem zárható ki, mert egy beszédes passzus került a tanév rendjét leíró rendeletbe.

Ha az iskola ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges, az iskola igazgatójának jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, feladatellátási helyen, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el

– fogalmaz a dokumentum. Ez az „elháríthatatlan külső ok” lehet egy újabb járványhullám, de lehet akár a gázhiány is, vagy éppen az, hogy nem lesz, aki tanítson és/vagy felügyeljen a gyerekekre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hamarosan kezdődik az iskola

Még két hét van a nyáriszünetből, így nem csoda, ha sokan elkezdtek már készülni az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
rezsi, iskola, oktatás, iskolakezdés, suli, belügyminisztérium, iskolak, digitális oktatás, miniszter, sulikezdés, rezsiemelés,