Tanévkezdéskor jöhet az újabb tanársztrájk: nincs megegyezés a bérrendezésről

Pénzcentrum2022. augusztus 11. 09:32

Szerdán sem vezetett eredményre a pedagógusok és a kormány egyeztetése a bérrendezésről. Az érdekvédők nem várnak tovább, szervezik a sztrájkot. A PDSZ szerint "itt nem lesz normál tanévkezdés".

Szerdán újabb egyeztető tárgyalást tartott a kormány két pedagógus érdekvédő szervezettel, ahol a tanárok arra számítottak, hogy a kormány érdemi ajánlatot tesz az idei béremelésre, ám ilyen nem történt, Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár továbbra is csak ígérni tudott - írja a Blikk. Maruzsa azt mondta a tárgyaláson, hogy az Európai Bizottsághoz benyújtott javaslat alapján 2029-re felzárkóztatják a pedagógusfizetéseket a diplomás átlagbér 80 százalékához.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője szerint a tanévkezdésig kell megoldania a kormánynak a köznevelési krízishelyzetet. Elmondása szerint nem kaptak választ arra, hogy a kormány ezt hogyan tervezi megtenni, helyette csak arról volt szó, hogy az EU augusztus végéig válaszol a kormány beadványára.

Kijelentette: a pedagógusok nem várnak tovább, „itt nem lesz normális tanévkezdés”.

A sztrájkbizottság arra kéri a pedagógusokat, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel annak ellenére sem, hogy augusztus 30-án még lesz egy egyeztetésük a kormánnyal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Totyik Tamás a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint a közoktatásban vészhelyzet van, arra kérte fel a kormányt, hogy az alakítsa meg az "oktatási vészhelyzeti operatív törzset".

Itt a Pénzcentrum iskolakezdési felmérése!

Sokan már készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
fizetés, kormány, sztrájk, oktatás, béremelés, tanév, iskolakezdés, tanárok, augusztus, tanárhiány, pdsz, pedagógusok, tanársztrájk, sulikezdés,