Kásler: az igazgatók a kellő rugalmassággal járjanak el a diákok hiányzásaival

Telex2021. április 18. 17:02

Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter levélben tett ajánlásokat az óvoda- és iskolanyitással kapcsolatban, ebben többek között arra kéri az iskolaigazgatókat, hogy legyenek rugalmasak a hiányzásokkal, de az online és a jelenléti oktatás nem lehet keverni, áll abban a levélben, ami a Telexhez jutott el.

A miniszter óvodákat arra kérte, hogy a csoportokat ne vonják össze akkor sem, ha esetleg eleinte alacsonyabb a jelenlévő gyermekek létszáma. A gyerekekkel lehetőség szerint saját óvópedagógusaik foglalkozzanak, hogy elkerüljék a keveredést.

Az iskolákban továbbra is mérni kell a diákok testhőmérsékletét, maszkot kell viselni, használni a kézfertőtlenítőket, és rendszeresen szellőztetni kell. Ehhez kapnak fertőtlenítőszereket au intézmények, és ahol igénylik, vagy ahol elromlottak az eszközök, oda a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. küld új digitális érintésmentes hőmérőket.

Kásler azt kéri, hogy a gyermekek, tanulók hiányzásával kapcsolatban, hogy kellő rugalmassággal, mindemellett a hatályos jogszabályok és a kiadott intézkedési tervben foglaltak figyelembevételével járjanak el az iskolaigazgatók.

Az intézményvezetőnek alapos indokkal lehetősége van a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni

- áll a levélben. Jelenléti és digitális oktatás párhuzamosan nem folytatható, de

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

ez nem zárja ki ugyanakkor annak lehetőségét, hogy az intézmény – amennyiben erre lehetőség van – biztosítsa a jelenléti oktatásba való online bekapcsolódás lehetőségét egy tanuló számára. Az otthon maradt diákoknak a tananyagot minden esetben el kell juttatni.

250 óránál több hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozó vizsgát kell tenni.

Ha valamelyik intézményben felüti a fejét a koronavírus, akkor az illetékes népegészségügyi szervvel egyeztetve az óvodákban és általános iskola alsó tagozatán az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet rendelhet el, az operatív törzs pedig tantermen kívüli digitális munkarend elrendeléséről dönthet.

Címkék:
járvány, koronavírus, iskolak, nyitás, digitális oktatás, kásler miklós, óvodák,