KLIK: Nincs országos pedagógushiány!

MTI2018. augusztus 23. 09:30

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben Hajnal Gabriella szerint. A Klebelsberg Központ új elnöke a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos a jó gyakorlatok összegyűjtése és megismertetése. Az elnök azt is hangsúlyozta - ellentétben a hivatalos statisztikákkal -, hogy nincs országos pedagógushiány.

Mint mondta, szeretnék elérni, hogy az iskolák megismerjék egymást. Beszélt arról, hogy milyen sikeresek a Komplex Instrukciós Program (KIP), de vannak nagyon jó egészségfejlesztési, mérés-értékelési és egyéb programok, amelyeket szélesebb körben kellene megismertetni.

Azokban a térségekben, intézményekben, ahol sok a hátrányos helyzetű gyerek, mindenütt megkezdődött a fejlesztés - mondta. Hozzátette: több száz iskolában zajlanak infrastrukturális és digitális fejlesztések, és folyik a tanuszoda-, tornaterem-, tanteremfejlesztési program is.

A pedagógushiánnyal kapcsolatos kérdésre válaszolva megjegyezte, az elkövetkező hét évben biztosan nem várható, hogy a nyugdíjba vonulás miatt magasabb létszámban lenne szükség utánpótlásra. Nincs országos pedagógushiány.

A Pénzcentrum viszont nemrég arról számolt be, hogy hetekkel az iskolakezdés előtt megközelítőleg 2000 pedagógusra lenne szükség országszerte. Nem csak az állami iskolákban okoz gondot a munkaerőhiány, az alternatív oktatási intézményekben sem teljes még létszám. Részletes beszámolónkat itt találod:

 

Címkék:
hrcentrum, iskola, oktatás, tanár, pedagógus, munkanélküliség, suli, tanárhiány, pedagógushiány, egészségfejlesztés,