Fontos változás jön a KRESZ-vizsgán: ezt jobb, ha tudod

Pénzcentrum2017. szeptember 21. 16:30

Túl vagyunk a 98. Kormányinfon. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között arról is beszélt, hogy a jövőben valóban ingyenessé tehetik a KRESZ-vizsgát a fiatalok számára.

Túl vagyunk a 98. Kormányinfón. A napokban Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára arról beszélt, hamarosan ingyenes lesz mindenkinek az első KRESZ-vizsga. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott csütörtökön, elvi döntés már van, az EMMI vizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehetne ezt kivitelezni. Az is kérdéses még, hogy a javaslat csak a vizsgadíj elengedésére vonatkozik-e majd, vagy a teljes képzés költségére.

Szó volt a megyék átnevezéséről is. Lázár szerint először Pest megyénél merült fel, hogy legyen Pest-Pilis, de ezt elvetették. Csongrád megyéből viszont Csongrád-Csanád megye lesz, ezután pedig Nógrád megyéből pedig Nógrád-Hont lehet. De döntés még nincs.

Az iskolai lőterekről is beszélt, azt mondta, a lövészet nem lesz kötelező iskolai tantárgy. A lőtereket azért újíttatja fel a kormány, hogy az iskolán kívül kipróbálhassa az, aki szeretné.

Címlapfotó: MTI / Kovács Tamás

Címkék:
iskola, kresz, kormányinfo, vezetés, lázár jános,