Aggódhatnak a szülők: hogy lesz így a gyereknek diákigazolványa?

Pénzcentrum2017. szeptember 7. 10:02

Több szülő és egy iskolatitkár is megkereste az Indexet. Mind arról számoltak be,  hiába kezdődik az iskola, nem tudnak diákigazolványt igényelni.

Az egyik levelet egy iskolatitkár írta, akinek az a feladata, hogy a gyerek és szülő által hozott okmányirodai adatlap alapján megrendelje egy webes felületen az igazolványt.

Az a baj, hogy a honlap nem működik

- írta. Arról is beszámolt, hogy májusban hivatalos értesítést kaptak az Oktatási Hivataltól, hogy megújul az oldal, nyáron nem lesz elérhető, de júliusra kész lesz. Majd  nyáron jött a következő email, hogy mégsem készült el, de majd szólnak, ha megvan. Azt is írta, hogy a május előtt leadott igénylésre ki tud adni ideiglenes igazolványt, aki viszont erről lemaradt, az ideiglenest sem kaphat.

Egy iskolaigazgató azt mondta az Indexnek, hogy valóban megcsúszott az oldal, de a napokban már elkezdett működni. Most viszont állandóan leáll, valószínűleg a túlterheltség miatt.

Egy anyuka a következőt írta: "a gólyák idén nem kapnak diákigazolványt, helyette kéthavonta A4-es lapon igazolja az iskola, hogy odajár a diák. Arról nem szól a fáma, hogy BKK bérletre hogyan adjuk meg a diákigazolvány számát! És arról sem, hogyan fér be az A4-es az irattartóba".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
vásárlás, bkv, iskola, okmányiroda, diákigazolvány, diákok,