Hogyan teljesíthetnének jobban a diákok?

Pénzcentrum/MTI2017. január 13. 08:33

A nemzetközi tanulói teljesítménymérések tapasztalatai alapján a magyar diákok digitális kompetenciáinak fejlesztésére is szükség van - nyilatkozta az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a Magyar Hírlapnak.

A napilap pénteki számában Brassói Sándor elmondta, jobban oda kell figyelni a felső tagozatosok szövegértési és matematikai képességeinek, tudásának erősítésére, illetve hatékonyabb felzárkóztató programok kellenek.

Az elnökhelyettes az IEA nevű szervezet, a matematika és természettudományos tanterveken alapuló TIMSS méréséről azt mondta, hogy az nem csak a lexikális tudás mechanikus visszaadásáról szól, ezen mérés kérdéseinek megválaszolásához is szükség van jó problémamegoldó készségre és kreativitásra. "Diákjaink nagyon jó eredményeket értek el ezen a tananyagtól kevésbé elrugaszkodott mérésen" - fogalmazott.

Brassói Sándor beszélt arról is, hogy a legutóbbi, 2015-ös PISA-teszt teljesen új volt abból a szempontból, hogy az egész mérést digitális alapon kellett megoldani. Ez nem azt jelenti, hogy számítógépen kellett kitölteni egy hagyományos tesztet, hanem a tesztpéldák "gyakorlatilag virtuális kísérletek, interaktív szimulációs feladatok voltak" - tette hozzá.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

Címkék:
karrier, iskola, tanulás, felzárkóztatás, pisa teszt,