Orbán Viktor: a nyugdíjemelést nem engedhetjük meg magunknak, de meg kell tennünk

Pénzcentrum2023. szeptember 29. 07:44

Szokás szerint interjút adott Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Mint elmondta, a magyar költségvetést mindig hiányra tervezik, ezt hitelből finanszírozza az ország.

A magyar költségvetést mindig hiányra tervezik, ezt hitelből finanszírozza az ország - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban a nyugdíjemelés kapcsán. A nyugdíjemelést nem engedhetjük meg magunknak, de meg kell tennünk - fogalmazott.

Az infláció kapcsán a kormányfő arról beszélt, a kormány átvette a küzdelmet a jegybanktól, mert annak "csak bicskája van", de a drágulás közben fává nőtt.

A jegybanknak beletört a bicskája, de ez nem az ő hibája, kiderült, hogy fejsze kell ide. Át kellett venni az infláció kezelését, és annak felelősségét is. Jött az ársapka, az árfigyelő rendszer, a versenyhivatalnál is van egy tekintélyes méretű fejsze

- mondta.

Novemberben arra számítanak, hogy egyszámjegyű lesz az infláció. Az energiaáraknak mi vagyunk a legjobban kitéve Európában, be kellett avatkozni - mondta. Jövőre 4-6 százalékos inflációval számol a kormány, de a kérdés az, hogy mikor lehet megindítani a bérek és a gazdaság növekedését. Szeptemberben biztosan jobban nőttek a bérek, mint az árak, a harmadik negyedévben megindult a gazdasági növekedés. Az előrejelzések szerint jövőre lehet, hogy Magyarországon lesz a legnagyobb növekedés - mondta Orbán. 2024 a gazdasági növekedés visszaépítésének éve lesz - húzta alá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ukrajna uniós csatlakozásról azt mondta, ahhoz minden uniós országnak hozzá kell járulnia. A magyar parlamenti képviselőkön egyelőre nem látja, hogy megszavaznák-e két éve múlva Ukrajna uniós tagságát. Hozzátette, nagy kérdés, hogy érdemes-e tárgyalni egy háborúban álló országgal a felvétel kapcsán.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
nyugdij, Orbán, nyugdíjemelés, gazdaság, növekedés, orbán viktor, kossuth, orbán kossuth rádió,