Szorult helyzetbe került a magyar rocksztár: hiába járna, nem kap nyugdíjat

Pénzcentrum2023. június 20. 09:15

Egy teljes éve jogosult lenne az öregségi nyugdíjra Takáts Tamás, de még egy forintot sem látott belőle, mert elszámolási hiba történt. Igaz, a legendás rock-és bluesénekest ez egyelőre nem is zavarja, de azért dolgozik a megoldáson.

Bár már egy éve belépett a nyugdíjaskorúak közé, egy elszámolási anomália miatt még egy forintot sem kapott meg az öregségi juttatásból Takáts Tamás, a Karthago egykori énekese. A rockcsillag erről a Blikknek mesélt, hozzátéve, hogy a rock- és bluesszakmából azért furcsa is lenne hivatalosan nyugdíjba menni.

Mint az énekes elmondta, a szolgálatban töltött éveit nem számolták ki elég jól, így egy teljes éve vár arra, hogy végre nyugdíjat kapjon.

Igaz, hogy már egy éve elértem a nyugdíjkorhatárt, de ez semmit nem jelent számomra. Egyelőre nem kapom a havonta járó nyugdíjat, mert valami elszámolási hiba miatt nincsenek meg az éveim, de már dolgozunk azon, hogy ez megoldódjon. Viccesen azt szoktam rá mondani, annyira szerencsés vagyok, hogy olyan szakmám van, amiből még nyugdíjba sem mehetek. Na, nem mintha szeretnék...

- fogalmazott a ma hatvanhat éves rocklegenda. Hozzátette azt is, hogy bár itt van a nyár, neki az munkával telik, inkább télen szokott pihenni a családjával.

Harminc éve a munkával telik ez a három hónap, legfeljebb egy-egy napot tudunk elszökni valahová pihenni. Nagy nyaralásra viszont télen szoktunk menni valamilyen szép, meleg helyre, ahol víz is van, mert imádok úszni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- fejtette ki Takáts Tamás.

 

Címkék:
celeb, nyugdíjas, nyugdíjminimum, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjrendszer, sztár, nyugdíjjárulék, nyugdíjkorhatár, énekes, zenész, bulvár, nyugdíjas munka,