Évközi nyugdíjemelés jöhet Magyarországon? Megszólalt a kormány, erre készüljenek az idősek

Pénzcentrum2023. május 26. 18:47

A PM szerint a Népszava valótlanságot állít, azt is megindokolták, hogy miért.

Reggel lapunk is beszámolt róla, hogy a Népszava egy pénzügyminisztériumi forrásra hivatkozva azt írta: szinte biztos, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés, pedig a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának elnöke szerint 4,5 százalék is indokolt lenne az infláció miatt. Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának elnöke az ügyben levelet küldött a kormánynak, amelyben azt kérte, a magas infláció miatt vizsgálják meg a rendkívüli nyugdíjemelés lehetőségét. 

A lap azt is írta: Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának küldött levelben azt írta, hogy „nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása”.

A Pénzügyminisztérium péntek esti Facebook-bejegyzésében rögzíti, hogy a Népszava valótlanul állítja ezt. Mint írják, Banai Péter Benő a levélben azt írta, hogy

Amennyiben az évközi adatok alapján azt állapítjuk meg, hogy a 2023-ra becsültnél magasabb lenne az éves várható általános, illetve nyugdíjas infláció mértéke – januártól visszamenőleg – nyugdíjkorrekciót hajtunk végre.

Loading...
Címkék:
nyugdíjas, facebook, nyugdíjminimum, nyugdíjemelés, infláció, nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjrendszer, nyugdíjjárulék, nyugdíjkorhatár, nyugdíjszámla, idősek,