Érik a totális összeomlás? Ez várhat a magyar nyugdíjasokra 2023-ban

Pénzcentrum2023. február 23. 11:02

A magyar lakosság számtalan kihívással szembesült az utóbbi egy évben a rekordinfláció, rezsiemelés és más válságjelenségek hatására pénzügyi téren, és a pandémia kitörése óta egészségük terén is. Az elmúlt év válságainak különösen ki voltak téve a magyar nyugdíjasok. A Pénzcentrum legújabb kutatásában azt vizsgálja, hogyan élték meg az idősek ezt az időszakot, és milyen várakozásaik vannak a jövőben.

2022-ben a Pénzcentrum azt mérte fel, hogyan hatott a pandémia időszaka a nyugdíjasok egészségére és anyagi helyzetére. Az egy évvel ezelőtt készült kutatás részletes eredményei itt olvashatók. Az akkori válaszokból kirajzolódott, hogy a nyugdíjas válaszadók között nagy arányban voltak, akiknek az anyagi és egészségügyi helyzetén a járvány jelentősen rontott, és nem remélték, hogy 2022-ben jobbra fordul a helyzetük.

Azóta pedig rengeteg újabb válság csapott le Magyarországra, így a magyar nyugdíjasokra is. A háború, a  2022. évi rekordinfláció, az energiaválság, és az egészségügy krízise a múlt évben jelentősen befolyásolta helyzetüket. A Pénzcentrum friss kutatásában arra kíváncsi, milyen helyzetben vannak jelenleg a nyugdíjasok pénzügyi és egészségügyi téren, valamint hogy hogyan változott a múlt évi kutatásunk óta a nyugdíjasok helyzetének megítélése. 

A felmérés kitöltése anonim, az eredményeket a Pénzcentrum felületén megjelenő cikkekben fogjuk ismertetni. A kérdőívet nyugdíjasok és nem nyugdíjasok is kitölthetik. Köszönjük, ha válaszaival segíti a munkánkat!

Címkék:
nyugdij, nyugdíjas, járvány, gazdaság, felmérés, nyugdíjrendszer, pénzügy, kutatás, anyagi helyzet, társadalom, nyugdíjasok, pandémia, covid, háború,