Ballagási pénzeket húzna be a KRÉTA-rendszeren keresztül a magyar állam: dübörög az állampapír-kampány

Pénzcentrum2023. június 14. 13:49

Meglepő üzenetet kaptak a KRÉTA-rendszer felhasználói a ballagást megelőző néhány napban. Az Államadósság Kezelő Központ a magyar állampapírba való befektetésre ösztönzi a felhasználókat, apropónak pedig a közelgő ballagásokat nevezték meg.

Valósággal dübörög az állampapír-kampány, legalábbis egy friss fotó tanúsága alapján. Már csak napok kérdése és véget ér a tanév, de a szülők egy egészen meglepő hirdetést kaptak a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerbe, ismertebb nevén KRÉTA-rendszerbe. Az üzenet feladója az Államadósság Kezelő Központ, ami a magyar állampapírba való befektetést ösztönzi a szülők körében.

A befektetési formát ismertető üzenet a következő: Minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni a gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a MAGYAR ÁLLAMPAPÍR, amely egy jól kamatozó, kamatadómentes, már kis összegtől – akár 1 forinttól – megvásárolható megtakarítási forma.”

A finoman szólva is direktnek ható üzenet egyébként nem az első erőteljes marketingfogás. Korábban már megírtuk, hogy a lakosság állampapír-befektetés felé való terelése volt a célja egy új kormányintézkedésnek. Egy, a Magyar Közlönyben megjelent korábbi döntés kötelezően előírja a pénzintézetek számára, hogy egy évben legalább egy alkalommal értesítést kell küldeniük arról az ügyfeleknek, hogy mekkora hozamot érhetettek volna el az állampapírral. A KRÉTÁ-ba érkezett üzenetet teljes formájában itt lehet megtekinteni.

Frissítés! (2023.06.15 12:25) - Az ÁKK Zrt. álláspontja

Cikkünk megjelenése után az ÁKK Zrt. elküldte álláspontját a Pénzcentrum szerkesztőségének. A Központ közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság („ÁKK Zrt.”) kiemelt céljai között szerepel, hogy minél több magyar család értesüljön az állampapírok nyújtotta megtakarítási lehetőségekről. A magyar állampapírokkal az egész ország jól jár: biztonságos, adómentes, kiemelkedő hozamú befektetést kínál a családoknak, míg az államnak kiszámítható, stabil forrást jelent. A következetes adósságkezelési stratégiának köszönhetően az elmúlt években felére csökkentettük a külföldiek arányát az államadósságban, míg a lakosságét 3%-ról 25%-ra javítottuk. Ez biztonságot jelent az országnak, a kamatjövedelem pedig nem külföldre, hanem a magyar családokhoz kerül. A KRÉTA rendszeren keresztül kiküldött tájékoztató tartalma a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, az ÁKK Zrt. személyes adatokhoz nem fért hozzá.

Címkék:
befektetés, megtakarítás, államkötvény, állampapír, ákk, ballagás, államadósság-kezelő, államadósságkezelő,