Így muzsikált a Budapesti Értéktőzsde a 29. héten: ez a részvény volt a legnagyobb nyertes

MTI2022. július 24. 19:02

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a múlt péntekihez képest 6,73 százalékot, vagyis 2668,44 pontot emelkedve 42 327,67 ponton zárt a héten. Az összforgalom 40,24 milliárd forintról majdnem 63,92 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek.  

A BUX az előző hetet még 40 ezer pont alatt zárta, hétfőn viszont jelentős emelkedéssel indított, részben a jó nemzetközi hangulat miatt. A növekedés a hét mindegyik napján folytatódott, szerdán már a 41 ezer pontot is meghaladta a részvényindex, ami június elején fordult elő utoljára. A pénteki 42 ezer feletti BUX május vége óta a legjobb érték. 

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalója szerint az elmúlt napok erőteljes emelkedése mögött a BÉT két legnagyobb kibocsátója áll. Bár a Mol heti összesítésben nem teljesített jól, megkapta az uniós jóváhagyást a terjeszkedésre Lengyelországban, ahol 417 töltőállomást vásárol egy januárban kötött megállapodás alapján

Legfrissebb árfolyamok a Pénzcentrum Árfolyam oldalán!

Az OTP az Alpha Bank Albania megvásárlása miatt erősödhetett, az adásvételi szerződés pénzügyi lezárását hétfőn jelentették be. Ezzel a balkáni országban ügyfélhitel-állomány alapján az OTP leánybankja a harmadik legjelentősebb banki szolgáltatóvá válhat.

A héten a legnagyobb mértékű, 10,59 százalékos erősödését a Richter érte el 15,81 milliárd forintos forgalom mellett, árfolyama 8305 forintig jutott.

A Magyar Telekom 6,39 százalékkal 324,5 forintra emelkedett, heti forgalma meghaladta a 373,7 millió forintot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az OTP 0,22 százalékot erősödött, részvényei a pénteki záráskor 8142 forintot értek, összforgalma több mint 28,36 forint volt.

A Mol 0,54 százalékot gyengülve 2928 forinton zárt csaknem 17,64 milliárd forintos forgalom mellett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3,46 százalékot emelkedett egy hét alatt, pénteken 3688,58 ponton zárt.

Címkék:
otp, mol, magyar telekom, milliárd, otp bank, bux, mol részvény, mol részvények, richter gedeon részvény, otp részvény osztalék,