Dollármilliárdokat bukott egy nap alatt a Facebook-vezér: Jeff Bezos viszont jól megszedte magát

Pénzcentrum2022. február 4. 10:15

Közel 30 milliárd dollárral csökkent Mark Zuckerberg vagyona egy nap alatt, miután a Facebookot fejlesztő Meta Platforms bezuhant a tőzsdén. Jeff Bezos viszont jól járt, az Amazon szárnyalásával csaknem 20 milliárd dollárt ugrott a vagyona.

Tőzsdei szakadékba zuhant csütörtökön a Meta Platforms, ami egy nap alatt 26 százalékot csökkent. Ellenben az Amazon 15 százalékos javulással az egekbe szökkent, írja a Reuters.

A mozgás a világ leggazdagabb embereinek vagyonát is jelentősen átrendezte: Mark Zuckerberg Facebook-vezér 29,7 milliárd dollárt veszített egyetlen nap alatt, így a Forbes milliárdoslistáján 6 helyet hátracsúszva a tizenkettedik helyen áll.

A Meta bezuhanása a piaci kapitalizációjából több mint 200 milliárd dollárt szedett le. Mark Zuckerberg egyetlen nap alatt megélt zuhanása nem példátlan, de a legnagyobb esések közé sorolható – tavaly novemberben Elon Musknak csökkent hasonlóan a vagyonértéke, akkor közel 35 milliárd dollárt veszített a Tesla-vezér.

Az Amazon pozitív negyedéves jelentésének köszönhetően Jeff Bezos kiemelkedően gazdagodott. A vállalat azt is bejelentette, hogy a Prime előfizetésének árán emelni fog, aminek hatására 2009 októbere óta nem látott emelkedésbe kezdett a tőzsdén. Bezos vagyona pedig 20 milliárd dollárral emelkedett. A lap szerint az Amazon alapítójának tavaly közel 57 százalékkal nőtt az összvagyona.

Címkék:
facebook, milliárdos, amazon, leggazdagabb, tőzsde, zuckerberg, milliárdosok, jeff bezos, meta,