Ilyen még nem volt Magyarországon: már így is lehet bankszámlát nyitni

Pénzcentrum2017. július 20. 08:32

A mai napon lépett életbe az a jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy otthon, akár a kanapén ülve online is nyithatunk bankszámlát. Az MKB Banknál és a Gránit Banknál pedig már el is érhető ez a szolgáltatás.


Július 20-ától személyes megjelenés nélkül - videó chat funkcióval - is azonosíthatják a lakossági ügyfeleiket a bankok és így a szerződéskötés is megtörténhet. Az innovatív szolgáltatással Magyarországon először nyitható bankszámla okostelefonon, laptopon vagy asztali számítógépen, bankfiók felkeresése nélkül. A fejlesztés révén lényegesen leegyszerűsödhet a pénzügyek intézése és kényelmesebbé válhat a bankváltás. Az MKB Banknál a mai naptól elérhető ez a lehetőség, a Gránit Banknál pedig valamivel éjfél után már meg is nyitották az első számlát ezzel a megoldással.

Hogyan működik?

A mai naptól kezdve az MKB Bank 2 órán belül megnyitja a bankszámlát és azzal egyidejűleg elküldi azokat az azonosítókat, amelyekkel az ügyfelek hozzájuthatnak az MKB PAY-be virtualizált MasterCard bankkártyájukhoz és azt azonnal elkezdhetik használni. Amivel megszűnik a bankkártya kézhezvételéig tartó várakozási idő.  Az online számlanyitás során MKB Digit@ll számlacsomagot is igényelhetjük, amellyel a készpénzmentességgel 0 Ft-ra csökkenthető havi díjunk. Azonnali kártyavirtualizációval igényelt online számlanyitás esetén pedig az első ötezer ügyfélnek 5 000 forintot ír jóvá a bank a megnyitott számlán.

A Gránit Bank megoldása pedig a legmodernebb WebRTC kommunikációs technológiára épülve wifi és mobilhálózaton egyaránt jó minőségű titkosított kapcsolatot biztosít, amelynek biztonságát a bank külső és belső fejlesztő csapatai egyedi megoldásokkal is tovább erősítették.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A bank elmondása szerint egy olyan egyedi technológia és módszertan került kifejlesztésre, amely az okmányvizsgálat és az ellenőrzés folyamatait a személyes azonosítással teszi egyenértékűvé. A GRÁNIT Bank által alkalmazott rendszer a jogszabályi követelményeknek való megfelelésen túl integrálja a videó-azonosítás terén eddig alkalmazott nemzetközi megoldásokat is. A VideóBank megújításával párhuzamosan a bank Hello Gránit csomagot vezetett be, utalva a csomag kedvezményeire és a számla megnyitás gyorsaságára.

Címkék:
bank, megtakarítás, online, változás, számlanyitás, gránit bank, mkb bank,