Dühödt tömegek a bankok előtt: lökdösődés, kiabálás is volt

Pénzcentrum/Index.hu2015. február 26. 12:14

A hírre, hogy az MNB 60 ezer forintra csökkentette a Buda-Cash kötődésű bankcsoport, a DRB-ÉRB-BRB bankokból három hónap alatt kivehető összeget, tömegek kezdtek összegyűlni a bankok vidéki fiókjai előtt.

Már csak 60 ezer forint a kifizethető betétek összege a magyar banknál - KATTINTS!

Az Index csütörtök déli összefoglalója szerint Harkányban és Siklóson már engedik be a bankba a tömeget, Miskolcon és Pécsen viszont még mindig zárva van a bank, az emberek pedig egyre dühösebbek.

A pécsi Hal téren délelőtt nagyjából 50 ember várt, köztük sok külföldi is azt várta, hogy kinyisson a helyi fiók.

Mi lesz most a nyugdíjakkal? Érik a bankpánik - KATTINTS!

Harkányban néhány perccel tíz után nyitott a DRB kirendeltsége, ahová rögtön beáramlott a bank előtt váró, főleg nyugdíjasokból álló tömeg. Volt, aki reggel hét óta várt arra, hogy bejuthasson. Közülük sokan meg akarnák szüntetni a számlájukat, de ezt csak azok tehetik meg, akiknek 60 ezer forintnál kevesebb pénzük van a banknál. Itt van, aki azt nyilatkozta, hogy

már kölcsön kellett kérnie a bevásárláshoz,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Miskolcon 10-kor kellett volna kinyitnia a DRB-nek, ott is egy 50-60 fős tömeg vár az ajtó előtt. Az emberek ingerültek, lökdösődnek. Pedig itt szerdán még nyugtatgatták az embereket, hogy ha nincs szükségük rögtön a pénzre, akkor ne vegyék ki.

Ne féljen, nem vész el a pénze. Csak az a kérdés, mikor jut hozzá

- mondta egy ügyintéző egy idős úrnak. A bank dolgozói mindenkinek azt mondták, hogy csütörtökön 8-ra jöjjenek vissza, de 11-kor még mindig zárva volt a fiók.

A siklósi önkormányzattól az Index azt tudta meg, hogy nagyon feszült a helyzet a városban, a bank 11-kor nyitott ki, a nagyjából 80 fős tömeget négyesével engedik be. Siklóson minden harmadik ember a DRB-ben tartja a pénzét, így a városnak igazi tragédia, ami a bankkal történik.

Címkék:
bank, megtakarítás, tömeg, budacash,