Szulejmán visszatér! Ez történt az elmúlt hat hétben

Pénzcentrum2014. november 19. 17:11

Nézők ezrei követelték vissza, a Szulejmán-rajongók elárasztották az RTL-t leveleikkel. Tévésorozat rég nem váltott ki ilyen heves érzelmeket. A szultán háreme szerda este visszatér - a Pénzcentrum pedig mutatja, milyen fontos dolgok történtek a pénzügyek területén, amíg nem volt Szulejmán! (A bővebb információkért kattints a pirossal kiemelt alcímekre!)

Így vagy úgy, de megoldódni látszik a devizahitelesek helyzete

A hétfőn benyújtott forintosítási törvénynek köszönhetően már minden részletet ismerünk a devizahitelek átváltásával kapcsolatban. A tervezetek még módosulhatnak, azonban a jelenlegi állás szerint körvonalazódik, hogyan fog a forintosítás lezajlani. Az adósok megsegítése azonban négy lépcsőből áll, mégis, várhatóan ezeket úgy hajtják végre, hogy a devizahitelesek egy nagy intézkedésként érzékelik őket.

A svájci frank hiteleket 256,5 forintos, míg az euró alapú kölcsönöket 309 forintos árfolyamon válthatják át.

Fontos levelet kaptak a nyugdíjasok

Fontos nyugdíj-levél érkezett novemberben. Ebben tájékoztat a Posta arról, hogy 2015-ben kinek, melyik nap viszik a nyugdíját.

2015-ben január-november közötti időszakban a hónap második felében, decemberben a hónap első felében viszik a postások a nyugdíjat.

Érdemes tehát megőrizni a most novemberben érkezett levelet, mert a Posta ebben minden ellátottat személyre szólóan tájékoztatott arról, hogy 2015-ben pontosan melyik napokon kapja meg nyugellátását.


Kiderült, hogy adózunk jövőre

A végleges verzióban már nincs benne az internetadó, azonban még így is számos adóemelést találunk. Drágul a házi pálinkafőzés, egyes húsoknál csökken az áfa, vagyonarányos adót fizethetnek a befektetési alapok.

Túlestünk az év LEGDURVÁBB termékbemutatós átverésén

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Békésben két hete úgy kínáltak megvételre 400 ezres ágyneműt időseknek egy cég képviselői, hogy azt állították, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár visszatéríti az árát. A csorvási rendezvény ügyében csalás kísérlet gyanúja miatt indult nyomozás.

Eldőlt, hogyan kapjuk jövőre a cafetériát, azaz a béren kívüli juttatásokat

Január elsejétől éves 200 ezer forintig a béren kívüli juttatások közterhei, és egyedi korlátai nem változnak, a juttatás értékének 1,19-szerese után 16 százalék szja-t és 14 százalék eho-t, összességében 35,7 százalék közterhet kell fizetni.
{{TRADERAJANLO 46}}
200 ezer és 450 ezer forint között ez a 35,7 százalékos adóterhelés csak a SZÉP-kártyák esetében marad fent, más béren kívüli juttatások 51,17 százalékos közterhet viselnek (a juttatás értékének 1,19 szerese után 16 százalék szja-t és 27 százalék eho-t kell fizetni).

Kijöttek a kgfb-tarifák

Bár még mindig több mint 2 millió jármű üzembentartója érintett az év végi kgfb-váltási időszakban, eddig a tapasztalatok alapján mindössze 3-4 százalékuk döntött úgy, hogy él a biztosítóváltás lehetőségével.

Összesen mintegy 200 ezren váltanak majd biztosítót, és azok is a tavalyinál kevesebben, mintegy 30-40 ezren lesznek, akik saját biztosítójukon belül mondják fel, majd kötik újra kgfb-szerződésüket.

Címkék:
hitel, biztosítás, vásárlás, karrier, megtakarítás, netadó,