Te visszakaptad már a pénzed a bankodtól? Szavazz!

Pénzcentrum2014. április 25. 14:29

A bankokra korábban Magyarországon nem tapasztalt, mintegy 1,2 milliárd forintos bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A bírság méretét azonban a jogosulatlanul elvont díjak visszatérítése jóval meghaladja, az előzetes becslések szerint 10 milliárd forintot is kitehetnek. A visszafizetés határideje május 31-én lejár. Most szavazhatsz arról, hogy kaptál-e már vissza pénzt a bankodtól.

Március közepén összesen 1,2 milliárd forintos bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azokra a bankokra, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. A büntetés 35 pénzügyi szervezet között oszlik meg, és több országos bank is szerepel a listán.

Klikkelj! Melyik bank ad vissza pénzt az ügyfeleinek? Itt a lista

A bírság kiszabására elsősorban a bankszámlaköltségek jogosulatlan emelése miatt került sor. A bankoknak akár 10 milliárd forintot is vissza kell fizetniük az ügyfeleknek, így az ügy bankszektorra gyakorolt negatív hatása nagyobb lehet, mint a GVH végtörlesztéshez kapcsolódó bírságáé. A visszafizetéseknek eredetileg április 30-áig kellett volna teljesülni, azonban a határidőt meghosszabbították május 31-ig. Te kaptál már visszatérítést a bankodtól?

Klikkelj!Tényleg ingyenesek a nullás bankszámlák? Lehull a lepel

survey solution

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

 

Címkék:
bírság, bank, visszatérítés,