Leállt a Webkincstár: nincs online ügyintézés

Pénzcentrum2014. március 5. 12:03

Műszaki hiba miatt nem lehet belépni a Webkincstárba - értesült a Pénzcentrum.hu. A hiba elhárításán dolgoznak, addig azonban nem lehet online ügyeket intézni. A leállás a Prémium Magyar Államkötvény tulajdonosoknak okozhat némi fejfájást; van olyan kötvénysorozat ugyanis, amelynek ma van a kamatfizetési napja.

FRISS! Este 8 óra után a Magyar Államkincstár az alábbiakról tájékoztatta lapunkat:

"A Magyar Államkincstár a hiba észlelésekor haladéktalanul értesítette a Magyar Telekomot a problémáról. A Kincstár sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Telekom ilyen hosszú idő eltelte után sem tudta helyreállítani a WebKincstár szolgáltatással összefüggő SMS szolgáltatást. Bízunk benne, hogy az ügyfelek érdekében a probléma mielőbb megoldásra kerül. Továbbá bízunk abban is, hogy az ügyfeleket ért kellemetlenségek orvoslásáról a Magyar Telekom gondoskodik.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáin személyes ügyintézés keretében, illetve TeleKincstár (Call Center közreműködésével telefonon keresztül) és MobilKincstár (okostelefon segítségével) kiegészítő szerződések birtokában is intézkedhetnek az ügyfelek. A hiba elhárításáig az ügyfelek szíves megértését és türelmét kérjük.

A Magyar Államkincstár, ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfeleinek igényeit maradéktalanul kielégítse."

Nem működik az SMS-küldés a Magyar Államkincstár online felületén, ezért az ügyfelek jelenleg nem tudnak belépni a Webkincstárba - értesült a Pénzcentrum.hu. Az Államkincstár honlapján a következő szöveges üzenet várja az érdeklődőket:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ideiglenes leállás elsősorban a Prémium Magyar Államkötvény tulajdonosoknak okozhat némi fejfájást. Mint ismert, a PMÁK esetében a kamatfizetés éppen a mai napra, március 5-re esik.

Mivel a kamatokat átutalással írják jóva az ügyfél értékpapír számláján, így a hiba miatt a kifizetett összeghez a Wbkincstár felületén keresztül jelenleg nem férhetnek hozzá az ügyfelek. Információink szerint személyes ügyintézésre azonban továbbra is mód van.

 

Címkék:
öngondoskodás, államkincstár, ákk, webkincstár, mobilkincstár,