Az OTP-nél is drágul a bankolás

Pénzcentrum2013. július 5. 12:49

Az OTP is áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank. A Simple csomagnál például megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel és még 6 ezrelékes díjat is számol fel ilyenkor a bank.


"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."- írja a bank honlapján található hirdetmény.

Tartalma:

Rendszeres utalások költsége azoknál a számláknál, ahol eddig 87 Ft volt mostantól 101 Ft lesz. Az eseti utalások díjai 0,1%-kal emelkednek, a minimumdíjakkal együtt.  A Simple számláról mi is írtunk, hiszen az OTP bank ezzel az új termékével élre tört a folyószámlák között, egy olcsó megoldás volt mindenkinek. De most némileg változnak a csomag díjai, ugyancsak a Varga-csomagnak köszönhetően.

Simple MCO PayPass főkártya éves díja a 2. évtől megemelkedik. Kedvezménycsomagok havidíjai is emelkednek.  Megszűnik a 2 ingyenes készpénzfelvétel. Az állandó átutalás és csoportos beszedések díjai emelkednek.

A Hitelkártya sem ússza meg

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A csoportos beszedési megbízás díja 73 Ft helyett 86 Ft lesz megbízásonként havonta, nő a pénzfelvételi díj. Vásárlás hitelkártyával továbbra is 0 Ft.

Összefoglalva tehát minden drágul az OTP-nél, de a kártyás vásárlás továbbra is ingyenes. Ezzel talán el is dőlhetett, hogy az talán mindenhol költségmentes maradhat. Rossz hír viszont, hogy a kártyadíjak emelkedésével és az egyéb díjakkal azért mégiscsak többet fizetünk, mint a csomag előtt.

Nézz körül a számlacsomagok között és találd meg a legjobbat a BankRáció.hu-n!

Címkék:
bankszámla, öngondoskodás, tranzakciós illeték, varga-csomag,