Nincsenek veszélyben a magyarok svájci bankszámlái, egyelőre

Magyar Nemzet2013. június 26. 08:34

Nem tudni, hogy brüsszeli nyomásra-e, de Magyarország nem sietteti a svájci bankszámlák megadóztatásáról szóló tárgyalások elkezdését; az EU egységesen lépne fel, és nem támogatja a tagállamok magánakcióit - számol be róla a szerdai Magyar Nemzet.

Nem állapodik meg Magyarország Svájccal az alpesi országban lévő magyar vonatkozású bankszámlák megadóztatásának ügyében, legalábbis nem egyedül - tudta meg a lap kormányzati forrásból. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kabinet lemondott volna az adóelkerülés céljából Svájcba menekített jövedelmek megsarcolásáról.

A lap információi szerint Magyarország az Európai Unióval közösen bírná rá Svájcot a tagállamok, így a magyar számlák megadóztatásáról szóló egyezmény aláírására. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy Bern és Brüsszel uniós szinten fogalmazná meg a szerződés keretfeltételeit, és az egyes tagállamok eltérő szabályozásai és adókulcsai alapján számolnák ki a sarc mértékét.

A napilap úgy tudja, figyelembe vennék az egyes államok adóelkerüléssel kapcsolatos elévülési idejét is, a korábban megkötött brit és osztrák példához hasonlóan.

 

Címkék:
bankszámla, öngondoskodás, bankolás, svájc,