Kiderült mihez kezd millióival a TV2 sztárja

Pénzcentrum2013. március 31. 13:02

Tízmillióval lett gazdagabb a Voice nyertese Pál Dénes, ami jelenleg kamatoztatni akar, hiszen lakást jelenleg nem akar. De ahogy arról a héten a pénzcentrum is beszámolt a folyamatos jegybanki alapkamat csökkentéseknek köszönhetően a betétek hozamai nagyot zuhantak. Mit várhat az énekes a pénze után?

Jelenleg az átlagos betéti kamatok 5 százalék körül mozognak, akciós feltételekkel 6 százalék körül lehet lekötni a pénzünket. Ez messze elmarad az egy éve még jellemző 8-9 százalékos hozamoktól. Közben az infláció is 3 százalék alá csökkent a 6 százalékról, így a reálhozamok, tehát a pénz értékvesztésén felüli kamatjövedelem, kevésbé változott.

A betéti hozamokkal együtt a hitelek kamatai is csökkentek az elmúlt időszakban, és a kamattámogatásnak köszönhetően az is elmondható, hogy az 1-2 gyerekes családok már nem kaphatnak sokkal kedvezőbb kondícióval kölcsönt évekig. De ha Pál Dénes szeretne most lakást vásárolni, neki is kedvező feltételekkel nyújtanának most hitelt a bankok jelenlegi jövedelme alapján.

A nyeremény nagy részét lekötöttem, kamatoztatom. Sokan azt tanácsolták, hogy vegyek egy lakást, de egyelőre nem szeretnék - magyarázza az énekes a Borsnak, és hozzáteszi, hogy hamarosan a fővárosba költözik.

A Pénzcentrum.hu jövőhéten induló cikksorozatában épp a hasonló döntés előtt állóknak próbál segíteni. Valóban tényleg inkább kössünk le 10 milliót és költözzünk albérletbe vagy vegyünk inkább lakást, és az albérleti díjon spórolva még egy lakást is szerzünk. A csökkenő kamatok mindenesetre a lakásvásárlóknak kedvez, de a pontos választ keddtől kezdve 5 napon keresztül folytatódó cikksorozatunkban megtudhatod.

Címkék:
öngondoskodás, betét,