Nézd meg te is, melyik a legolcsóbb bankszámla

Pénzcentrum2013. január 28. 15:34

Újabb változások miatt tovább kellett frissítenünk a számlakörképünket. Az AXA Bank például április elsejétől is változtat a díjain, az ingyenes kártyahasználat csak akkor marad díjtalan, ha 40 ezer forintot költünk bankkártyánkkal. Ez a sokadik módszere annak, hogy minél több ügyfelet bírjanak rá a kártyás fizetésre a hitelintézetek.

Az összes nagyobb bank valamilyen módon áthárította a tranzakciós illetékkel keletkező plusz költségeit az ügyfeleire. A készpénzfelvétel drágult a legjobban, érdemes utánajárni, hogy mennyibe kerül majd pénzünkhöz jutni. Több számlacsomag is drágult az elmúlt időszakban, a K&H utolsó, teljesen ingyenesnek nevezhető számlacsomagjamár múlt héten sem volt elérhető a fiókokban.

.

Egyszerű a bankváltás?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem, de a legtöbb banknál elérhető valamilyen szolgáltatás, aminek köszönhetően a jelentősebb folyószámla műveleteinket átvihetjük egy másik hitelintézetbe. Ilyenkor általában a beszedési megbízások és rendszeres átutalások átirányításra kerülnek, anélkül, hogy mindkét banknál intézkedni kelljen. Az új számla megnyitása után még nem érdemes azonnal megszüntetni a régit, előbb győződjünk meg arról, hogy minden bejövő összeg már az új számlaszámra érkezik. Munkáltatónál, államkincstárnál is jelezzük a változást.

A számlaszerződést írásbeli nyilatkozattal lehet felmondani a tartozások kiegyenlítése után. Amennyiben telebank, mobilbank vagy internetbank szolgáltatást is használtál a régi számládhoz, akkor ezeket is fel kell mondanod. A felmondásig fizetni kell a számlavezetési díjat és egyéb költségeket, így mindenképp érdemes hamar intézkedni, amint biztosan minden utalás már az új számlára érkezik.


NAGYÍTÁSÉRT KATTINTS A KÉPRE!

Címkék: