Fiókokat von össze a Volksbank Magyarországon

MTI2012. november 26. 16:35

Fiókokat von össze a Magyarországi Volksbank Zrt. - közölte a pénzintézet.

A Magyarországi Volksbank Zrt. hosszú távú üzleti terve alapján olyan átalakításokat hajt végre fiókhálózatában, amelyek a jelenlegi piaci igények kiszolgálását jobban lehetővé teszik, emiatt 2012. december 3-ától 11 alacsony kihasználtságú fiók és kirendeltség tevékenységét más fiókokba irányítják át - írta a bank.

A Volksbank közleménye szerint a bank továbbra is megtartja erős jelenlétét Budapesten, a legtöbb megyeszékhelyen, illetve néhány vidéki városban, a jelenleg 62 fiókból 51 marad.

A bank tájékoztatása alapján 2012. november 30. lesz az utolsó nap, amelyen a megszűnő bankfiókokban az ügyfeleket még kiszolgálják. Az érintett fiókokban számlát vezető ügyfelek levélben értesítést kaptak a változásokról, folyamatos kiszolgálásukról új számlavezető fiókjuk gondoskodik majd, ezzel kapcsolatban semmilyen lépést nem kell tenniük.

Fontos, hogy az új fiók címét kivéve minden eddigi banki adat - vagyis a számlaszám, az internetes elérhetőség, a befektetések és a hitelek feltételei - ugyanaz marad. Az összevonásokról szóló részletes tájékoztatást az érintett fiókok listájával és elérhetőségével a www.volksbank.hu honlapon is megtalálják a bank ügyfelei - olvasható a pénzintézet közleményében.

Az MTI kérdésére Szabó Andrea, a Magyarországi Volksbank Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója közölte: az összevonások pénzügyi hatásai "nem nyilvánosak", az érintett alkalmazottaknak más fiókokban igyekeznek munkalehetőséget kínálni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az idén február közepén Bécsben jelentették be, hogy véglegesítették az addig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International (VBI) adásvételi szerződését. A megállapodás szerint a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t tulajdonosként birtokló VBI száz százalékban az orosz Sberbank tulajdonába került. A VBI összesen kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leánybankra nem vonatkozott. A VBI vételára 505 millió euró volt.

A Sberbank a VBI csoport százszázalékos tulajdonosaként nyolc közép-kelet-európai országban - Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban és Ukrajnában - összesen mintegy 300 bankfiókkal és több mint 600 000 ügyféllel rendelkezik.

 

Címkék: