Itt vannak a legjobb bankszámlák: te váltasz jövőre?

Pénzcentrum2012. november 14. 17:07

Biztos, hogy mi is megfizetjük a tranzakciós adó jelentős részét. A november elsején közzétett hirdetményekből már mi is megtudhatjuk, mely bankoknál lehet a legolcsóbb a számlavezetés 2013-tól számunkra. Arra vagyunk kíváncsiak hányan váltanak bankot vagy folyószámlát jövőre olvasóink közül.

web survey

 

 

A legérdekesebb változásokra az eddig ingyenes vagy közel nulla forintos bankszámlacsomagok esetében számítottunk. Ezért a nettó legalább 150 ezer forint havi jövedelemmel rendelkezőknek szánt folyószámlacsomagokat vettük számításba. A legtöbb bank ezt akár több jóváírásból is elfogadja, ezért a kisebb jövedelmű, de több keresővel rendelkező családoknak is alternatíva lehet egy hasonló díjcsomag. A teljes költségeket 250 ezer forint havi költés mellett számoltuk ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A könnyebb összehasonlítás kedvéért több feltétel mellett is összegeztük az eredményeket, 2013-tól tehát ennyibe kerül majd egy folyószámla havonta:

 

Címkék: