Itt a legújabb átverés, a nyugdíj is veszélyben van

Pénzcentrum2012. február 9. 18:01

Kéményseprőnek öltözve is becsaphatják az embereket a bűnözők - hívja fel a figyelmet Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Különösen a nyugdíjas egyedülállók vannak veszélyben.

Február 8-án egy I. kerületben élő idős hölgyet próbáltak félrevezetni magukat kéményseprőnek kiadó férfiak. Ellenőrzést szimulálva fenyegetéssel megszerezték a nyugdíjas hölgy törzsszámát, majd távoztak. Az idős hölgy a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, a nyomozás jelenleg folyamatban van.

A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. nagyon fontosnak tartja felhívni a lakók figyelmét arra, hogy a társaság szakemberei fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérésre bármikor felmutatnak.

Mint arról a Pénzcentrum.hu több ízben írt, sokféle trükkel próbálják meg becsapni az idős embereket. Tavaly ősszel egy régi-új csalásra figyelmeztetett a rendőrség: egy ismeretlen telefonon azt közölte egy idős férfival, hogy nyert egy 750 000 forint értékű bankkártyát, melyhez úgy juthat hozzá, ha az általa bediktált telefonszámra feltölt 3 500 forintot. A sértett számára túl nagy volt a kísértés, így minden gyanakvás nélkül feltöltötte az ismeretlen telefonáló egyenlegét 3 500 forinttal. A férfi elmesélte barátjának, milyen szerencse érte, majd megkérte őt, hívja fel a megadott mobilszámot és ellenőrizze, valóban megnyerte-e a 750 000 forintot, de a hívásra senki nem jelentkezett.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a hivatalos ügyben eljáró személyektől minden esetben kérjük el a fényképes igazolványukat, de a legjobb az, ha egy telefonhívással is leellenőrizzük őket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy másik esetben egy önkormányzat képviselőjének adta ki magát a csaló, és jutott be egy lakásba, ahonnan összesen 70 ezer forintot tulajdonított el. Egy 83 éves idős asszony lakásába pedig azzal az ürüggyel jutott be egy idegen nő, hogy a társasház egyik lakójának szeretne üzenetet írni. Amíg az idős asszony papírt és tollat keresett neki , addig a csaló 100 ezer forintot lopott el tőle. 

 

Címkék: