Sokszázezres luxusnyugdíj a magyar pornósztárnak

Pénzcentrum2011. szeptember 25. 13:17

Olasz lapértesülések szerint havi nettó 3 ezer eurós (870 ezer forint) nyugdíjat kap októbertől az 1951-es születésű Cicciolina, aki egykor parlamenti képviselő volt Olaszországban. A képviselők bérezésén itthon is változtatnának.

Olasz lapok szerint a magyar származású pornósztár nem filmművészeti munkásságáért, hanem hajdani politikai tevékenységéért részesül ekkora juttatásban.

Staller Ilona a szabadelvű Radikális párt színeiben nyert parlamenti mandátumot Olaszországban, 1987-ben. Öt évig volt képviselő: politikai munkássága során beterjesztett például egy törvényjavaslatot az iskolai felvilágosításról, vagy arról, hogy a rabok a börtönökben élhessenek házaséletet párjukkal. Emlékezetes: a színésznő néhány éve Magyarországon is politikai babérokra tört, ám az Országgyűlésbe esélye sem volt bejutni.

Cicciolina úgy reagált a magas nyugdíja miatti támadásokra, hogy ezt a juttatást a többi politikus is megkapja, így ő is kiérdemelte azt.

Magyarországon is megfizetnék a képviselőket

Változtatna az országgyűlési képviselők javadalmazási rendszerén a Fidesz frakcióvezetője, a jelenlegit ugyanis rendkívül képmutató szisztémájának tartja. Lázár János javaslata szerint a képviselők havi bruttó illetménye 2012. szeptember 1-jétől csaknem 750 ezer forint lenne, vagyis megegyezne a helyettes államtitkári javadalmazással. Ezen felül más pénzbeli juttatásra nem lennének jogosultak a honatyák.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezentúl továbbá a képviselőknek nem egy, hanem két munkatárs alkalmazását biztosítaná a parlament - ismertette, kifejtve azt is, hogy változna az irodahelyiség-használat, ugyanis javaslata az önkormányzatok kötelező feladatává tenné a választókörzettel nem rendelkező képviselők elhelyezését, mégpedig úgy, hogy a körzet székhelye szerint illetékes helyhatóságnak kellene irodát biztosítania, valamint telefont, faxot, internetet és titkárt vagy titkárnőt. A költségeket az érintett önkormányzatnak kellene viselnie. Aki megyei listáról került a parlamentbe, annak a megyei önkormányzat, a fővárosi listás politikusnak pedig a fővárosi önkormányzat biztosítaná mindezt.

Bővebben: 750 ezres bruttó a képviselőknek: így nőne a fizetésük

Címkék: