Rohamléptekben bővít a magyar pénzintézet

Pénzcentrum2011. szeptember 19. 13:33

Tizenkét új takarékszövetkezettel bővült nemrég a TakarékBank bankkártya-szolgáltatását igénybevevő pénzintézetek köre. A pénzintézet által kibocsátott fizetési kártyák száma augusztus végén elérte a 400 ezret és tovább erősödött piaci pozíciója az elfogadói hálózatban is. A bank által üzemeltetett bankjegykiadó automaták, ATM-ek száma idén csaknem 40 darabbal 830-ra nőtt, egy hónapon belül pedig - az új partnerek révén - további 120-al gyarapodik.

Az idei év első félében több mint 13 százalékkal bővült a Takarékbank által kibocsátott kártyák száma, ami jóval meghaladja a bankok hasonló piaci területen utóbbi években mért évi 1 százalék körüli növekedését. A legfrissebb jegybanki adatok pedig már a kibocsátott fizetési kártyaszám csökkenését jelzik. Gyors ütemben szélesedik a pénzintézet egyébként országosan a második legnagyobbnak számító ATM hálózata és dinamikusan növekszik a szerződéses kereskedelmi elfogadóhelyek száma is. Ezen belül is kiemelkedő az érintés nélküli Mastercard PayPass kártyákat is elfogadó helyek bővülése, ezek száma már meghaladja a 600-at a TakarékBank hálózatában.

Az eddigi piaci térnyerést a már előzőleg szerződött hitelintézetek ügyfélkörének bővülése magyarázza, emellett a nyáron 12 újabb takarékszövetkezet kezdte meg az együttműködést a pénzintézet bankkártya-üzletágával.

"A korábban egy másik piaci szereplővel kapcsolatban álló takarékszövetkezetekkel kötött megállapodás visszaigazolja, hogy eredményesek folyamatos fejlesztéseink, egyúttal jelzi, hogy egyre nagyobb az igény a korszerű, beérett szolgáltatásaink iránt" - fejtette ki Csicsáky Péter, a társaság elnök-vezérigazgatója. "Mindez tudatos építkezés eredménye: a hitelintézet tavaly összesen mintegy 800 millió forintot költött informatikai fejlesztésekre, megerősítve ezzel a takarékszövetkezeti integráció teljes IT hálózatát és a központi banki funkcióból eredő szolgáltatások technikai hátterét." - tette hozzá Csicsáky Péter.

Az eddigi 400 ezer mellett mintegy 40 ezer újonnan kibocsátott bankkártyával, összesen 25 százalékos lehet a tranzakcióforgalom növekedése éves szinten. Ehhez hozzájárul, hogy csaknem 15 százalékkal növeli a bank meglévő ATM elfogadói hálózatát a megállapodás: az ország második legnagyobb készpénzkiadó-automata hálózata további 120 berendezéssel bővül, így a bankjegykiadók száma hamarosan eléri az ezret.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megállapodás kapcsán az újonnan szerződött hitelintézetek ügyfelei számára egyaránt elérhetővé válnak a Mastercard és VISA kártyák is.

 

Címkék: