Ingyen osztogatják az aranyat Németországban

Pénzcentrum2011. augusztus 12. 16:02

Az egyik legolvasottabb német napilap, a Bild szerint az arany a legstabilabb befektetési lehetőség a jelenlegi gazdasági környezetben. A bulvárlap ezen felbuzdulva száz aranytömböt ki is sorsolt olvasói között.

A német lap játékában a minap száz mini-aranytömböt nyerhettek a szerencsés olvasók, minden órában tízet sorsoltak ki a betelefonálók között: az apró tömbök egyenként 20 gramm aranyat tartalmaznak, értékük 814 euró, azaz több mint 220 ezer forint.


Fotó: bild.de


Az aranyat az újság címlapján hirdette, mondván, a nemesfém a jelenlegi gazdasági környezet egyik legstabilabb befektetési lehetősége.

A nemesfém a Pénzcentrum.hu is ajánlotta olvasóinak néhány napja, amikor összegyűjtöttük a leginkább válságálló befektetési lehetőségeket.


Egyre több kisbefektető választja az aranyat, mint befektetési formát, amely valódi alternatívát jelent a lakossági megtakarítási piacon a hagyományos termékek mellett. Ma már bárki biztonsággal vásárolhat Magyarországon is vám és áfa mentesen, hivatalos jelzéssel ellátott, a világon bárhol elfogadott tömb aranyat vagy érmét.

Az aranyvásárlás aranyszabálya, hogy ne az összes pénzünkből egyszerre vegyünk a sárga fémből, hanem rendszeresen és fokozatosan. Az is fontos, hogy ne az összes spórolt pénzünket tartsuk aranyban. A legjobb megoldás, ha legalább három különféle megtakarítási formát választunk, amelyek közül egyik, megtakarításaink 5-10 százaléka lehet a nemesfém. Az arany nem gyorsan fial. Leginkább közép- és hosszú távon hozhat hasznot. Természetesen az arany birtoklása sincs ingyen, hiszen a nemesfémet tárolni kell. Erre pedig semmiképpen nem jó megoldás az otthoni szekrény.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Egyes elemzők szerint egy államcsőd esetén a mostani rekordár is megduplázódhat. Egyedül akkor várható árfolyamcsökkenés, ha az Egyesült Államok és az Európai Unió is megoldja adósság-problémáit, valamint ha a világgazdaság növekedése felgyorsul. Az elemzők szerint az előbbire van esély, de az utóbbi kettőre szinte semmi, így az arany is biztosan megtérülő befektetés.

Az aranyhoz hasonló tulajdonságai mellett az ezüst mellett az szól, hogy elfogadott fizetőeszköz a Wall Streeten. Nagy a kereslet a nemesfémre, mivel többféle ipari felhasználása van, mint az aranynak, ráadásul 40 dolláros unciánkénti árfolyama sokak számára elérhető az arany 1600 dolláros kurzusával szemben.

 

 

Címkék: