Indiana Jones és a profitláda

Pénzcentrum2011. július 15. 19:32

A pénzügyi világ Indiana Jonesa , a legendás befektetőzseni, többszörös Guinness rekorder világutazó, Soros György egykori üzlettársa, újabb kiváló befektetési lehetőségeket fedezett fel a piacon. Lássuk mit lát Jim Rogers a kristálykoponyában!

Jim Rogers már óvodás korában belekóstolt az üzleti világba, amikor a baltimore-i Oriol stadionban a baseball meccseken földimogyorót árult, a játék befejeztével pedig összegyűjtötte az üres visszaváltható üvegeket egy kis zsebpénzért cserébe. Miután, 1964-ben először a Yalen, majd a az oxfordi egyetemen szerzett diplomát-néhány apróbb kitérő kivételével-szinte nyílegyenesen vezettet az útja a Wall Streetre. Karrierjét a világ legpatinásabb befektetési vállalatánál, az 1870-ben alapított Dominc & Doninicnél kezdte.


Jim Rogers


1973-ban Soros Györggyel megalapította a Quantum Fundot, a világ legelső nemzetközi hedge fundját, amely név azóta fogalommá vált. Rogers mesés vagyonra tett szert Sorossal karöltve: A alapítást követő 10 évben a Quantum Fund portfóliója 4200%-kal emelkedett! A sikernek, mint, az már lenni szokott voltak árnyoldalai is. Az ott eltöltött évtized alatt Rogers egyetlen napot sem hiányzott a munkából, soha nem ment szabadságra.

37 évesen elege lett a mókuskerékből, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszavonul. Azonban a korai a nyugdíjba vonulást egy kicsit másképp értelmezte, mint az egyszerű halandók. Motorra pattant és körbeutazta az egész világot.160 000 kilométert tett meg 6 hónap alatt. Teljesítményével még a Guinness rekordok könyvében is kiérdemelte a helyet. Pár évvel később a motort egy csöppet kényelmesebb Mercedes csodajárgányra cserélte, és még egyszer a Föld körüli utazás rekordere lett. Leif Eriksson (izlandi felfedező, ő volt az első európai, aki elérte Észak-Amerikát )első amerikai útja 1000-ik évfordulója előtt tisztelegve, Izlandi starttal 116 országot járt be.

Rogers, az autót leszámítva , minden luxust nélkülöző nomád életet élt, sátorban aludt, a és a helyi finomságokban is belekóstolt. Evett kukacokat, hernyókat, gyíkokat , tengerimalacot, kisebb krokodilt. Az utazás élményeit Rogers számos bestsellerben foglalta össze. Mikor a Time magazin megkérte, hogy emeljen ki egyetlenegy dolgot, amit a túrái alatt tanult Rogers így szólt:Ha meg akarsz ismerni egy országot, de úgy isten igazából, ízig -vérig, nem csak a felszínt kapargatva, ne a külügyminisztert kérdezd, hanem a helyi kupi madamját!


A most 68 éves Rogers azóta sem ül a babérjain, a szabad piac élharcosaként a világ legnagyobb újságjaiban , többek között, a The Time, The Washington Post, The New York times, Forbes magazine, Wall street, The Financial timesban publikál. Állandó vendége a CNBC, FOX és CNN, BBC csatornáknak pénzügyi magazinjainak. Egyik legutolsó nyilatkozatában kifejtette, hogy hatalmas befektetési lehetőségeket lát az ezüstben, amelyet ő maga is nagyban vásárol jelenleg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amennyiben érdekli, hogy a legendás befektetőnek tényleg van e kristálygömbje, és ez a jóslata is beválik, kövesse az ezüst árfolyamát, díjmentes iTrader demo számlán.

Ingyenes iTrader demo számla letöltése ITT.

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja

Címkék:
itrader, guinness rekord, guinness rekordok könyve,