Így emelkednek a folyószámlavezetési díjak

Világgazdaság2011. június 30. 08:32

Július 1-től  árat emelnek a lakossági folyószámla-szolgáltatásoknál egyes hazai hitelintézetek - írja a Világgazdaság. Az áremelés mögött a szokásos folyószámla-kondíciók felülvizsgálata áll, melyet a hitelintézetek évente kétszer, év elején és év közepén hajtanak végre.

A múlt évi inflációnak megfelelő mértékben, vagyis 4,9 százalékkal emeli az Erste Bank a lakossági forintbankszámlák nagy részénél a díjakat, illetve jutalékokat.

Az MKB Banknál mind a lakossági folyószámla-kondíciók, mind a befektetési szolgáltatások díjai változnak július elsejétől. Az előbbinél például 290-ről 310 forintra emelkedik július 4-től a havi számlavezetési díj, a papíralapon indított eseti forintátutalás minimális költsége pedig 300-ról 330 forintra. Az FHB Bank nem emel viszont a díjakon.

A jelenlegi szabályozás szerint a folyószámla-kondíciók változásáról az ügyfelet minimum az emelés napja előtt 60 nappal értesítenie kell a pénzintézetnek. A magatartási kódex ugyanakkor azt is előírja, hogy az emelés mértéke nem lehet nagyobb a mindenkori éves infláció mértékénél.

 

Címkék: