Hát ez meg hogy lehet? Rejtély, hogy bukott ennyi pénzt a magyar nő

Pénzcentrum2011. március 9. 18:02

Egy 31 éves tapolcai hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Elmondása szerint 2011. március 5-én 11 óra 41 perckor telefonjára egy SMS érkezett a folyószámláját kezelő banktól, miszerint egy tranzakció végrehajtása történt meg.

A Veszprém MRFK tájékoztatása szerint valaki készpénz vett fel a számláról, amelynek összege 2000 román lej. Ezt követően a hölgy ismét kapott egy értesítést, hogy újabb 2000 román lej-nek megfelelő összeget emeltek le. Az utolsó, a harmadik üzenet is arról szólt, hogy 500 román lej készpénz felvétele történt a sértett számlájáról.

Mindhárom készpénzfelvételt Bukarestből hajtották végre. A hölgy ezek után ellenőrizte nem hagyta-e el valahol a bankkártyáját, de az a helyén volt. Ekkor jutott eszébe, hogy körülbelül egy hete egy bukaresti nemzetközi iskolába tanárnak jelentkezett, megadta nevét, e-mail címét, valamint telefonszámát, viszont a számlaszámát nem kérték feltüntetni.

Miután az utolsó értesítést megkapta, rögtön felhívta az adott bankot és letiltatta a kártyáját, nehogy több pénzt vegyenek le róla. Elmondása szerint utoljára Pápán vett le a számlájáról készpénzt, ám akkor semmi rendellenességet nem tapasztalt. Az ügyben a Tapolcai Rendőrkapitányság folytatja nyomozást, miként tudták Bukarestben a hölgy számlájáról a pénzt leemelni. A bűncselekménnyel okozott kár közel 300.000 Ft.

 

Címkék: