Válság előtti szint alatt az EUR/HUF árfolyam a Nyugati aluljáróban

Pénzcentrum2011. február 2. 13:02

Euróját akarta forintra váltani a későbbi sértett, amikor egy ismeretlen tettes odalépett hozzá és kedvezőbb feltételeket kínált. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a magánpénzváltó ellen.

Az ismeretlen elkövető 2011. január 10-én 9 óra 30 perc körüli időben a Nyugati téri aluljáróban felajánlotta a sértettnek, hogy kedvezőbb feltételekkel beváltja euróját. Az ajánlatot a sértett elfogadta, majd amikor megszámolta az elkövetőtől kapott készpénzt és kérte a hiányzó összeget, egy másik ismeretlen férfi lépett oda hozzájuk és megkérdezte mit csinálnak. Ezt követően a pénzváltást felajánló férfi egy ezer forintossal kipótolva az összeget a sértettnek átadta a pénzköteget, amelyet a sértett azonnal eltett. Amikor ellenőrizte az összeget, akkor vette észre, hogy az jóval kevesebb a megbeszéltnél.


Forrás: police.hu

Az ismeretlen elkövető egy 40-45 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, normál testalkatú férfi. Haja rövid, sötét. A bűncselekmény elkövetésekor szürke színű kabátot viselt.

A másik ismeretlen tettes egy 30-35 év körüli, körülbelül 190 centiméter magas, erős testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű kabátot, illetve sötét nadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
pénzköteg,