Pannon Takarék Bank néven új bank alakul

Pénzcentrum2011. január 6. 11:52

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) december 10-én kelt határozata szerint a PSZÁF engedélyezte a Pannon Takarékszövetkezet bankká történő átalakítását.



A komáromi székhelyű Pannon Takarékszövetkezet számára a PSZÁF engedélyezte, hogy a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény vonatkozó bekezdésében meghatározott bankként működjön tovább Pannon Takarék Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság elnevezéssel.

A kicsivel több mint kétmilliárd forint jegyzett tőkével, Hartmann Imre igazgatósági elnöksége mellett működő társaság a továbbiakban betétgyűjtést, hitel és pénzkölcsön-nyújtást, pénzügyi lízinget, pénzforgalmi szolgáltatásokat egyaránt végezhet, kezességet és bankgaranciát vállalhat, valutával és devizával (kivéve a pénzváltó tevékenységet), váltóval, csekkel kereskedelmi tevékenységet végezhet, pénzügyi szolgáltatásokat közvetíthet és letéti ill. széfszolgáltatásokat végezhet.

Az elmúlt években elindult folyamatként nagyra nőtt takarékszövetkezetek alakulnak át bankká, elég csak a 2007-ben alakult Kinizsi Bankra, a 2008-ban alakult Mohács Takarékbankra és a 2009-ben létrejövő DRB Dél-dunántúli Regionális Bankra gondolni. E sor ezúttal a Pannon Takarék Bankkal bővült.

Címkék: