Áprilisra valósulhat meg az FHB-Allianz bankfúzió

Pénzcentrum2010. december 1. 08:47

Április elejéig fejeződhet be az FHB és az Allianz Bank integrációjának folyamata - derül ki Spéder Zoltánnak, az FHB elnökének a Napi Gazdaság számára adott interjújából.

Az Allianz Biztosítóval kötött stratégiai együttműködési megállapodással és a biztosító bankjának átvételével igazi univerzális bankká válhat az FHB, a bank fiókjainak száma 22-ről 70 fölülire emelkedik - mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Spéder Zoltán. Ismertette: a bank mérlegfőösszege mintegy tizedével nő, 50 ezer régi ügyfeléhez további 130 ezret szerez az FHB, ebből 12 ezer Allianz- hitelkártya-tulajdonos. A biztosító hálózatán keresztül azonban elérik majd az Allianz 1,2 milliós ügyfélbázisát is. Az alacsony hatékonysággal működő kisbank átvételével Spéder szerint komoly hozzáadott értéket hozhatnak létre.

A 3,8 milliárd forintos vételár kétharmadát részvénnyel, a többit készpénzzel fizeti az FHB, ezt be is jelentették. 13%-os részesedésével az Allianz az FHB harmadik legnagyobb tulajdonosa a 25%-kal rendelkező Vienna Capital Partners és Spéder Zoltán 16%-kal rendelkező saját befektető cége után. Mint elmondta, a három nagy részvénytulajdonos között teljes a nézetazonosság a bank stratégiáját és az Allianz-ügyletet illetően.


18 csapatban csaknem százan dolgoznak az üzleti folyamatok és az it-rendszerek harmonizálásán, az FHB célja, hogy április 1-jére egységes legyen a bank - derül ki az interjúból. Az FHB-nál 550-en, az Allianznál 450-en dolgoznak, az egységes banknak alighanem ezernél kevesebb dolgozóra lesz szüksége, ám a tényleges létszámról még nem született döntés - ismertette Spéder Zoltán.

 

Címkék: