Három dudás egy kártyában! Te bedőlnél? Szexi képpel

Pénzcentrum2010. november 22. 16:02

A három nővér közül (Kim, Kourtney és Khloe) közül kétségkívül Kim Kardashian a legismertebb. A tengerentúli nézők megcsodálhatták már több valóságshow-ban, megvillantotta színészi képességeit néhány "B" kategóriás sorozatban, táncra perdült a Szombat esti láz amerikai változatában, de az illatszer-piacon és a divat világában is maradandót alkotott. Ezúttal saját bankkártyát (Kardashian Kard) dobtak piacra a hölgyek, a lakossági pénzügyi szolgáltatást azonban a helyi felügyelet a "lehúzós" kategóriába sorolta.

A celeb-nővérek elsősorban az értük rajongó fiatalokat célozták meg a szolgáltatással, de a bankkártyával a szülők is meglephetik a tinédzser gyermekeiket. A parfümök és a ruhakollekciók sikereit azonban aligha sikerül megismételni a bankkártya-piacon, mivel a pénzügyi felügyelet kockázatosnak és költségesnek ítélte a terméket.


Forrás: CardTrak

Bizonyos körökben talán fel lehet vágni egy ilyen kártyával, de az egész inkább a nővérek körüli újabb felhajtásról szól, mint egy komoly pénzügyi szolgáltatásról.

A mértéktelen költségeket jellemzi, hogy a termék havidíja 7,95 dollár, a készpénzfelvétel 1,5 dollár, a kártyás fizetés pedig (akárcsak az egyenleg lekérdezés) 1 dollárba kerül.

Az ellopott, vagy megsérült kártya cseréjét 1,5 dollárért jelenthetjük be az ügyfélszolgálaton (ha az eltűnést két munkanapon belül jelentjük be, akkor legfeljebb 50 dollárral, két munkanapon túl akár 500 dollárral is lehúzhatják a csalók kártyát), a megszüntetésért 6 dollárt számítanak fel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felügyelet - a megállapításokat szem előtt tartva - azt tanácsolja, hogy érdemesebb egy hagyományos bankkártyát igényelni valamelyik pénzintézetnél kiszámítható díjakkal és megfelelő védelemmel.

Magyarországon már több pénzintézetnél is elérhető az úgynevezett énkártya, vagy sajátkártya szolgáltatás, amikor az általunk megjelölt kép szerepel a bankkártyánkon.

Címkék: