Nem jött be a kártyatrükk! Rendőrkézen a hitelcsalók

Pénzcentrum2010. szeptember 30. 13:32

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársai elfogták H. T. 25 éves, T. B. 28 éves és M. Z. 33 éves férfiakat, akiket csalással és közokirat-hamisítással gyanúsítanak a nyomozók - írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2009. októberétől 2010. szeptember 21-ig fiktív nevekre kiállított hamis személyi igazolványok felhasználásával folyószámlákat nyitottak, melyekre nagyobb értékben látszólag munkabérből fakadó átutalásokat teljesítettek, majd erre hitelkártyák kibocsátását kérték. A kártyákhoz a bank különböző összegű hitelkereteket társított, amelyeket a férfiak szinte minden esetben felhasználtak, majd a felvett hitelösszegeket ez idáig ismeretlen célra fordították, a felhalmozott hiteltartozásokat nem egyenlítették ki. A BRFK a bank biztonsági területe által tett feljelentés alapján indított nyomozást.

H. T. 25 éves férfit a nyomozók 2010. szeptember 21-én egy újabb megkezdett bűncselekmény elkövetése során tetten érték, elfogták és őrizetbe vették, a nála tartott házkutatás során a bűncselekmények elkövetéséhez szükséges hamis személyazonosító igazolványokat, ehhez tartozó bankkártyákat és hitelkártyákat találtak és foglaltak le a nyomozók.

28 éves társát szeptember 23-án fogták el, a nála tartott házkutatás során a bűncselekmények elkövetéséhez szükséges hamis személyazonosító igazolványokkal nyitott bankszámlákhoz tartozó bankkártyák PIN kódjait és a felvett összegekről szóló feljegyzéseket találtak és foglaltak le a nyomozók.

Harmadik társukat, M. Z. 33 éves férfit szeptember 23-án fogták el a Gazdaságvédelmi Főosztály munkatársai.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ügyben a további eljárást a három férfi előzetes letartóztatása mellett folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett, valamint közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály folytatja le.

Címkék: