Tomboló tippmix-láz! Halomra dőlnek a korábbi rekordok

Pénzcentrum2010. június 22. 16:58

Az elmúlt héten, mely az év 24. és a labdarúgó világbajnokság első teljes hete volt, számos korábbi lenyűgöző fogadási rekord dőlt meg. Akkora az érdeklődés, amekkorára a professzionális szervezők, fogadási szakemberek sem számítottak előzetesen, vagy ha igen, azt nem, verték nagydobra.

Kis túlzással olyanok is kötöttek fogadásokat - a beavatottakra jellemző hozzáértő arckifejezéssel -, akik pár nappal előtte még talán azt hitték a Tippmixről, hogy kaparós sorsjegy. Egy labdarúgó világesemény persze mindig megemeli az adrenalin szintet, felkorbácsolja a vállalkozó kedvet.

Aki fogad, maga is részese - s nem csupán nézője - az eseményeknek. Van miért szorítani, van kiért izgulni - az éppen (megint) ott nem lévő magyar válogatott helyett. Még e rövidke "pszichológiai előtanulmány" ismeretében is meghökken azonban az ember, ha egy kis összehasonlító elemzésre adja a fejét, s az összevetés alapja nem egy átlagos hét, hanem mondjuk a két évvel ezelőtti futball Európa-bajnokság analóg hete.

2008-ban, az Eb első teljes hetén az árbevétel 873 millió forintot tett ki, most (azonos részvételi díj mellett) 1 milliárd 60 milliót. A napi árbevételi csúcs pedig 157 millióról 193 millióra emelkedett.

A 24. hét legnépszerűbb eseményének az Anglia-Algéria találkozó bizonyult, minden kombinációt figyelembe véve közel 209 ezer fogadással és 192 millió forintos összesített téttel. Németország-Szerbia: 181 ezer fogadás, 138 millió forint tét és Spanyolország-Svájc: 173 ezer fogadás, 137 millió forint tét került még dobogóra.

A tippmixelőket legalább ennyire, ha nem jobban izgató kérdés: mi lett e nagy felbuzdulás hozadéka, azaz. melyek voltak s mennyit kóstáltak a kifizetett nyeremények éllovasai? Nos, panaszra e tekintetben sincs ok. A legtöbbet fizető ötösfogat 60 és 70 millió közötti összeggel "viszonozta" a fogadók erőfeszítéseit.

A holland - japán páros 70, Brazília és Elefántcsontpart 67, Kamerun Dániával 64, Dél-Afrika s Uruguay 62, míg a Ghána - Ausztrália duó 60 - millióban értendő - forintot mozgatott meg nyeremény formájában a játékszervezőtől a fogadókhoz útvonalon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Néhány eredmény pedig az idegrendszert mozgatta, illetőleg izgatta, borzolta. A legváratlanabb eredmények gazdag, ámbár sokak számára lehangoló kínálatából most csak hármat emelünk ki (ez is több mint elég).

Anglia 0-0-ra végzett Algériával, s egyszersmind "végzett" 72 438 szelvényből 72 156-tal. Németország- Szerbia 0-1! S a következmény: 94 905 szelvényből 1130 nyerő - 6,05-ös szorzóval, 93 ezer néhányszáz pedig az újrafeldolgozás folyamán hasznosítható hulladék szerepére kárhoztatva. A Spanyolország-Svájc (0-1) találkozóval szépen nyertek - 10 és feles odds-szal! - azok, akik el tudták képzelni az elképzelhetetlent. Egyébként még ezren sem voltak a közel 61 ezerből.

A magyar érdekeltségű események - érthetően - kissé háttérbe szorultak. Kivételt jelentett a Magyarország-Szlovénia férfi. kézilabda vb selejtező visszavágó. Ráadásul üdítő kivételt: 24 245 szelvényből 20 817-en szerepelt a helyes tipp, a csapat pedig utazhat a jövő évi londoni világbajnokságra.

Címkék: