Holnapután jönnek hozzánk az IMF-től

Pénzcentrum2010. június 5. 10:32

A jövő héten hétfőn, vagyis június 7-én érkezik hazánkba egy rövid látogatásra Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországért felelős új misszióvezetője - erősítette meg a nemzetközi szervezet.

Az IMF együtt kíván dolgozni az új magyar kormánnyal, és szokás szerint szorosan együttműködik az Európai Bizottság szakértőivel is, akik szintén Budapestre érkeznek - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet szóvivője.

Csütörtökön még csak az volt ismert, hogy Budapestre látogat az IMF misszióvezetője, a pontos időpont nem. Az akkori jelzés szerint Christoph Rosenberg útjának célja a nem hivatalos kapcsolatfelvétel a magyar kormánnyal, azaz nem a negyedévente szokásos gazdaságpolitikai felülvizsgálatra érkezik hazánkba.

A Portfolio.hu szerint az a fejlemény, hogy a Varga Mihály-vezette Tényfeltéró Bizottság ma hozza nyilvánosságra részjelentését a költségvetés, illetve a gazdaság állapotáról, de az IMF illetékese csak hétfőn érkezik Budapestre, azt a forgatókönyvet vetíti előre, hogy ma csak az állapotjelentést ismerhetjük meg, de az ahhoz képest legfeljebb 72 órán belülre ígért gazdasági akciótervet csak kedd körül, hiszen azt feltehetően egyezteti a kormány az IMF-fel és az Európai Bizottsággal is. Mindez pedig a hétfői piacnyitásra továbbra is nagyon borús képet vetít előre, nyugtató információk nélkül.

Címkék: