Életre szóló lecke a jegyüzéreknek!

Pénzcentrum2009. július 9. 15:01

Már dübörögnek a hangfalak Zamárdiban, a Balaton Sound fesztiválon, amelyre hivatalosan június közepén elfogytak a négynapos bérletek. Ehhez képest az apróhirdetési és online aukciós oldalak tele vannak jegyekkel, akár már az eredeti ár alatt is.

Ráfáztak azok, akik a Balaton Sound-jegyektől és bérletektől reméltek gyors meggazdagodást. Bár hivatalosan elfogytak a négynapos bérletek, illetve a pénteki napijegyek, a Vaterán és az Apróneten garmadával találhatóak eladó jegyek. Nem tudunk másra gondolni, mint hogy a spekulánsok jó előre felvásárolták a jegyeket a Sziget Kft. által "prémium fesztiválként" emlegetett rendezvényre, ám most képtelenek tőlük megszabadulni.

Az ügy előzménye, hogy tavaly olyan nagy siker volt a fesztivál, hogy a napijegyekért akár négyszeres árat is adtak, amivel az élelmes jegyüzérek temérdek pénzt kereshettek egyetlen este alatt. A hétvégi időjárás azonban valószínűleg sokakat elriasztott a fesztiválozástól, így nem lehetetlen, hogy azok, akik súlyos százezreket költöttek jegyekre a borsos haszon reményében, most kénytelenek lesznek áron alul megszabadulni a jegyeiktől, hogy legalább mérsékeljék a veszteségeket. Mindenesetre egy dolog biztos: a hivatalos közleményekkel ellentétben nem valószínű, hogy teltházas lenne idén a Balaton Sound

Címkék: